Sverige och rättssäkerheten

Har inte ork att skriva något längre idag, trots att jag brinner för att det här landet ska få ett fungerande välfärdssystem igen, som inte skickar ut barn, gamla, sjuka, funkisar i otrygghet enbart av den anledningen att ovan nämnda grupper är beroende av gemensamma resurser och en kostnadspost i statsbudgeten.

Det är inte så konstigt. När man inte längre har fastighetsskatt eller förmögenhetsskatt som hjälper till att finansiera välfärden, så kommer dom politiskt/ek.onomiska klåfingrarna till kontot för välfärdsutgifter. Pensioner, skola, äldrevård, sjukpenning, arbetsskador, sjukersättning etc etc.

Jag har varit beroende av ekonomiskt stöd sedan 16 år p g a min nackskada. Jag har sett den kommunala och statliga stöd-apparaten runt mig korrumperas mer och mer. Hur fakta undanhålls i rättsprocesser. Hur rehab-resurserna skärs ner. Hur tillsynsmyndigheter skyddar uppenbart lagstridiga beslut. Hur instanserna i Förvaltningsdomstolarna sorterar bort skrikhalsar som mej, skiter i att granska fakta och dömer till Myndighetens fördel.

Jodå, Stefan Löfvén. Jag känner oro. Inte inför nationalister och extremrörelser, utan inför den totala frånvaro av inkännande, vettig analys och frånvaro av kloka beslut ifråga om tunga bitar i välfärdsbygget, som kännetecknat varje regering sedan finanskrisen för 25 år sedan. Där började Sverige att haverera. Det är inte jag som är rädd Stefan Löfvén. Det är du och de andra företrädarna som är rädda. Och vi doftkänsliga medborgare känner doften av stresshormoner.

Jag har haft förmånen i den belägenhet jag befinner mej sedan över 20 år, med sviktande hälsa, att få betrakta Staten Sverige både utifrån och inifrån samtidigt. Jag har gott doftsinne som sagt. Jag kan berätta att det luktar jävligt illa.

Här är det jag skulle lägga upp i dag. komplettering-jo

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s